Nieuwsflash 12 april 2016

Op 1 april 2016 opende – in aanwezigheid van profwielrenner Tim Wellens – in Flanders Bike Valley te Beringen de ultramoderne windtunnel. Uniek in België!
Met zijn 50 meter lengte en windsnelheden van 104 km/u is dat de ultieme testplaats voor positionering, materiaal en kledij.
Diezelfde dag opende daar eveneens ‘BikeVille’, een gebouw waarin meerdere firma’s worden gehuisvest die nieuwe technologieën in de fietswereld willen introduceren. 

 

Minder heuglijk nieuws op de weg: in Lommel werden 7 fietsers door een vluchtende auto aangereden, met éénzelfde scenario te Riemst waar een mountainbiker door een vluchtende auto meterslang werd meegesleurd.

 

Erger verging het een 78-jarige fietser die ter plaatse overleed nadat zij werd aangereden door een werknemer van het BIVV (Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid); de werknemer werd onmiddellijk ontslagen maar de imagoschade voor het BIVV is groot.

 

Ook Philippe Gilbert deelde in de klappen te Theux (Wallonië) door een verkeersagressor (lees ook het reeds eerder verschenen artikel over Iljo Keisse).

 

Tiesj Benoot viel dan weer over een verdwaalde drinkbus tijdens de Ronde van Vlaanderen hetgeen hem tot opgave dwong, item dat veelvuldig aan bod komt tijdens de infosessies van fietsongeval.be

13/04/2018