Nieuwsflash 30 maart 2016

Verleden week oordeelde de politierechter te Gent een fietser schuldig aan dronken voeren met de fiets. Hij ontkwam met 2,3 promille in het bloed niet aan de politiecontrole hetgeen hem een pro justitia opleverde.  Hij werd veroordeeld tot een geldboete van 1.200€, deels voorwaardelijk, een rijverbod van 8 dagen en de gerechtskosten. Bekijk andere nieuwtjes over de verkeersinfrastructuur rond het voetbalstadion in Gent, over Milaan-San Remo en de UCI.
 

Ook goed nieuws want diezelfde politierechter te Gent oordeelde de fietssituatie in de opbouw van de verkeersinfrastructuur rond de Ghelalco-Arena als onveilig en veroordeelde het Vlaams Gewest tot schadevergoeding aan een gevallen fietser;  we komen volgende week in deze door fietsongeval.be behartigde zaak uitvoerig terug.

 

Statistisch gezien zorgt zonnig, droog en normaal weer voor de meeste ongevallen (zelfs meer dan bij sneeuw......) en vooral dan door de laagstaande zon in deze periode van het jaar;  zoek dus als fietser de veiligste route - liefst met afgescheiden fietspad - om verblinde chauffeurs te vermijden.

 

Het toestel waarmee mogelijke 'motortjes' in fietsen worden opgespoord, blijkt lichte schadelijke stralingen af te geven;  dit gaf aanleiding tot een melding van de Universiteit Antwerpen dat zij in alle omstandigheden werken met zeer lage straling-afgevende toestellen;  het UCI kan hier best op inspelen.

 

Veel commotie rond de winnaar van Milaan - San Remo die, volgens omstaanders en mederenners, al te gretig gebruik maakte van de wagen van de sportbestuurder om de Poggio in versneld tempo op te rijden (sommigen spreken van meer dan 70 km/uur). De regelgeving over de volgwagen in de verschillende situaties (bidon aangeven, mechanische pechverhelping,.....) is tegelijkertijd duidelijk en onduidelijk;  ook hier tijd voor het UCI om eenduidige regels op te leggen!

 

Nog meer werk aan de winkel: het overaanbod aan motards in de koers moet aan banden worden gelegd na het dramatische ongeval tijdens Gent – Wevelgem.

13/04/2018