Een fietsongeval!
Wat nu?

Soms heb je pech en raak je met je fiets betrokken bij een verkeersongeval. Waar moet je op letten? Wat moet je in orde maken? Wie moet je contacteren? Wij hebben voor jou hieronder de belangrijke zaken op een rijtje gezet. Staat hier of bij de veelgestelde vragen toch niet wat je zoekt? Contacteer ons dan vrijblijvend via het contactformulier!

Verzekering & aangifte

Welke stappen onderneem je na een fietsongeval?

Stap 1

Kijk na of je verzekerd bent en welke polis van toepassing is, bv. familiale polis, verzekering via Cycling Vlaanderen, VWB, etc.

Stap 2

Vul je aangifteformulier in en bezorg dit binnen de termijn van de polisvoorwaarden aan je verzekeringsmaatschappij. Ben je niet verzekerd? Download dan hier het aangifteformulier 'fietsongeval.be'  en maak dit over aan de verantwoordelijke derde of diens verzekeringsmaatschappij.

Stap 3

Maak een eigen dossier met stukken aan en bezorg een kopie aan je verzekeringsmaatschappij indien gevraagd. Het dossier bevat: bestek/facturen van je materiële schade (fiets, kledij en toebehoren), medische kostennota’s, foto’s van de plaats van het ongeval, en alle andere nuttige info zoals de persoonsgegevens van de betrokken partijen, eventuele getuigen en het eventuele proces-verbaal.

Stap 4

Wacht ten slotte vanwege de verzekering de beslissing inzake aansprakelijkheid hetzij het voorstel tot vergoeding af. Ben je hier niet mee akkoord of wens je het voorstel te laten nakijken volgens de recentste rechtspraak, schakel dan je rechtsbijstand in en verzoek de maatschappij het dossier over te maken aan je raadsman van keuze voor advies en begeleiding. 

 

TIP

Onthoud dat je 'rechtsbijstand' het advies van je raadsman betaalt.

Vergoedingen

Wat kan je verwachten na de beoordeling van de verzekering?

Je vergoeding - datgene waar je als slachtoffer recht op hebt - wordt berekend door de verzekeringsmaatschappij op basis van de beschikbare informatie. Het is belangrijk je voorstel tot vergoeding steeds te laten verifiëren. Zo kan een fietsongeval op een correcte manier afgehandeld worden tussen jezelf en de maatschappij zonder dat dit tot een procedure moet leiden. Dit alles gebeurt binnen de polis rechtsbijstand.

Juridisch advies

Heb je nood aan juridisch advies?

Soms geraken de verzekeringsmaatschappijen het niet eens over wie nu aansprakelijk is.

In zulke gevallen heb je nood aan correct juridisch advies.

Contacteer ons kantoor en wij informeren bij je verzekeringsmaatschappij of je je rechtsbijstand kan aanspreken om in het kader hiervan gratis juridisch advies te bekomen. Dit is de objectiviteitsclausule, en waarborgt een correct en onafhankelijk advies.

De jarenlange ervaring van advocaat Marc Peeters biedt je de garantie voor een gedegen juridisch advies en een menselijke benadering van je fietsdossier. Kortom we waarborgen een optimale behartiging van je zaak.